Kuopuksen kummitäti leipoi pullaa lasten kanssa synttäreille. Koska omenan käyttöprojektini jatkuu, ehdotin, että tekisin korvapuustien täytteeksi omenaraasteesta täytteen. Myöskin salaiselta leivonta ystävältäni saadut ihanat muffinssivuoat houkuttelivat kaapissa, joten päätimme tehdä puustit muffarivuokiin.
Pullataikina:
5 dl maitoa
50g tuorehiivaa tai 2 pss kuivahiivaa (käytin tällä kertaa tuorehiivaa)
2tl suolaa
2 dl sokeria
1 muna
1 rkl kardemummaa
n. 15dl vehnäjauhoja
150 g voita
* Lämmitä maito käden lämpöiseksi (jos käytät kuivahiivaa, maidon pitää tuntua kuumalta, ja olla yli 42 asteista)
* Liota hiiva maitoon (kuivahiiva sekoitetaan osaan vehnäjauhoja)
* sekoita maitoon muna, sokeri, suola ja kardemumma
* sekoita jauhoja vähitellen taikinaan, niin että siitä tulee sopivab pehmeää, mitä pehmoisempi, sitä parempi. Lisää pehmeä voi ja alusta taikina tasaiseksi käsin.
* Anna taikinan kohota vähintään puoli tuntia
Täyte:(määrät ovat suurinpiirtein määriä, sekoitin ainekset summamutikassa)
200g voita
8-12 omenaa (koosta riippuen, meidän oman puun omenat on aika pieniä) kuorineen raastettuna
3 tl kanelia
6 rkl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
koristeluun raesokeria
1 kananmuna voiteluun
* Jaa kohonnut taikina kahteen osaan
* Kaulitse palat levyiksi, levitä levylle pehmeä voi. Levitä omanaraasteen kanssa sekoitetut kaneli sekä fariini- ja vanilja sokeri voin päälle ja kääri levyt rullaksi
* Leikkaa rullasta n. 3 cm paloja muffinssivuokiin, anna kohota n. 15 min.
* Voitele puustit munalla ja ripottele päälle raesokeria
* Paista uunin keskitasolla 5-10 minuuttia
Tässä siis taas yksi omenaresepti. Muistakaahan kaikki täällä piipahtavat osallistua omena-arvontaan!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.