Tämä ohje on peräisin eräältä ystävältä vuosien takaa. Hän toi tätä piirakkaa lakoilla täytettynä meidän kihlajaisiin.

1329229973_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä on aivan ihana ohje; piiras on tosi kuohkea vaikka ainekset vain sekoitetaan. Vispilää ei siis tarvita ollenkaan, joten tätä voi tehdä vaikka mökillä. Rahkan sijasta tähän käy myös jogurtti, piimä tai kermaviili, mitä nyt sattuu olemaan. Marjoiksi sopii hyvin happamat marjat. Tällä kertaa käytin vihreistä karviaisista tehtyä hapahkoa sosetta sekä lisänä pakasemansikoita. Ohjeesta tulee uunipellillinen piirakkaa, puolita ohje, jos teet piirasvuokaan, näemmä piirasvuoka olisi myös saanut olla puolikkaallekin ohjeelle vähän isompi.

Rahkamurupiirakka

kohta 1:

6 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

190g voisulaa

1 1/2 tl leivinjauhetta

1 1/2 tl soodaa

2 tl vaniljasokeria

* sekoita ainekset ja ota murutaikinaa sivuun noin 1/3 koko määrästä

kohta 2:

sekoita loppuun eli 2/3 murutaikinaan:

1 prk kermaviiliä

1 muna

* Lavitä taikina leivinpaperille uunipellille

* Levitä taikinan päälle haluamiasi marjoja runsaasti

kohta 3:

sekoita täyte:

2 munaa

2 prk rahkaa

2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

* Kaada täyte marjojen päälle

* Ripottele lopuksi sivuun otettu muru päälle

* Paista 200 asteessa 20-30 min.

1329230043_img-d41d8cd98f00b204e9800998e