Oletteko ennen nähneet näin yltäkylläisen makean näköistä kakkua? Tällainen tuli kakun koristelusta kun kahdeksanvuotias päivänsankari pääsi itse toteuttamaan koristeluajatuksensa. Kakun nimi on kuulemma "Kikati käkäti- kakku", ja siis tarkoituksella on nimeinsä mukaisesti kaikkea vähän sikin sokin . Tällaista kakkua oli tarjolla sukulaisille viikonlopun synttärikemuissa.

Kakun tein säädettävässä neliöirtovuoassa, ja mitoitin sen riittämään kahdelle kymmenelle. Tästä ohjeesta tulee kaksi kakkua tavallisiin pyöreisiin irtopohjavuokiin.

Trooppinen juustokakku

Pohja:

1 1/2 pkt digestivekeksejä (n. 40 kpl)

300 g voita sulatettuna

* murskaa keksit ja sekoita voisula keksimuruihin. Painele seos vuoan pohjalle.

Täyte:

3 prk (a´2,5 dl) floravispiä

4 rasiaa ( a´200g) maustamatonta tuorejuustoa

8 passionhedelmää

2 limen mehu

1 prk ananasmurskaa valutettuna

6 dl tomusokeria

15 liivatelehteä

* laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

* Vaahdota kerma/floravispi

* Sekoita kermavaahtoon tuorejuusto ja valutettu ananasmurska

* Purista limeistä mehu pieneen kattilaan ja lisää joukkoon passiohedelmistä hedelmäliha. Kiehauta seos ja siirrrä pois liedeltä. Sulata seoksessa liotetut liivatelehdet. Kaada sitten hedelmäliivateseos tuorejuustoseokseen ja vispaa tasaiseksi.

* Kaada täyte irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin tunti ennenkuin lisäät pintakiilteen.

Mangopintakiille:

3 prk magoviipaleita sokeriliemessä (magoa yhdessä purkissa 225g)

4 liivatelehteä

1 limen mehu

1 tl vaniljasokeria

* Laita liivakot likoamaan kylmään veteen.  Valuta magoviipaleet ja soseuta ne. Kuumenna limemehu mikrossa kiehuvaksi, liota mehuun liivakot.

*Valuta mehu- liivateseos mangososeeseen hyvin sekoittaen. Lisää vaniljasokeri ja sokeria halutessasi.( tässä vaiheessa mangosose maistuu aika happamalle, mutta toimii hyvin hyydyttyään kakun päälle. minusta tuo vaniljasokeri on riittävä sokerilisä.)

* Valele mangosose tuorejuustotäytteen päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele juuri ennen tarjoamista.