Oletteko ennen nähneet näin yltäkylläisen makean näköistä kakkua? Tällainen tuli kakun koristelusta kun kahdeksanvuotias päivänsankari pääsi itse toteuttamaan koristeluajatuksensa. Kakun nimi on kuulemma "Kikati käkäti- kakku", ja siis tarkoituksella on nimeinsä mukaisesti kaikkea vähän sikin sokin . Tällaista kakkua oli tarjolla sukulaisille viikonlopun synttärikemuissa.
Kakun tein säädettävässä neliöirtovuoassa, ja mitoitin sen riittämään kahdelle kymmenelle. Tästä ohjeesta tulee kaksi kakkua tavallisiin pyöreisiin irtopohjavuokiin.
Trooppinen juustokakku
Pohja:
1 1/2 pkt digestivekeksejä (n. 40 kpl)
300 g voita sulatettuna
* murskaa keksit ja sekoita voisula keksimuruihin. Painele seos vuoan pohjalle.
Täyte:
3 prk (a´2,5 dl) floravispiä
4 rasiaa ( a´200g) maustamatonta tuorejuustoa
8 passionhedelmää
2 limen mehu
1 prk ananasmurskaa valutettuna
6 dl tomusokeria
15 liivatelehteä
* laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
* Vaahdota kerma/floravispi
* Sekoita kermavaahtoon tuorejuusto ja valutettu ananasmurska
* Purista limeistä mehu pieneen kattilaan ja lisää joukkoon passiohedelmistä hedelmäliha. Kiehauta seos ja siirrrä pois liedeltä. Sulata seoksessa liotetut liivatelehdet. Kaada sitten hedelmäliivateseos tuorejuustoseokseen ja vispaa tasaiseksi.
* Kaada täyte irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin tunti ennenkuin lisäät pintakiilteen.
Mangopintakiille:
3 prk magoviipaleita sokeriliemessä (magoa yhdessä purkissa 225g)
4 liivatelehteä
1 limen mehu
1 tl vaniljasokeria
* Laita liivakot likoamaan kylmään veteen. Valuta magoviipaleet ja soseuta ne. Kuumenna limemehu mikrossa kiehuvaksi, liota mehuun liivakot.
*Valuta mehu- liivateseos mangososeeseen hyvin sekoittaen. Lisää vaniljasokeri ja sokeria halutessasi.( tässä vaiheessa mangosose maistuu aika happamalle, mutta toimii hyvin hyydyttyään kakun päälle. minusta tuo vaniljasokeri on riittävä sokerilisä.)
* Valele mangosose tuorejuustotäytteen päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele juuri ennen tarjoamista.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.