Lauantaina meillä kävi vieraita. Tein kahville pätkismoussella täytetyn suklaakääretortun. Halusin kokeilla tätä heti tilaisuuden tullen, kun löysin pätkismoussen ohjeen chocomum - blogista. Maku on parhaimmillaan, kun kakku saa vetäytyä yhden päivän.

1302502102_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

tein kääretorttupohjan vähän niinkuin lasisitä- lasitätä- ohjeella. Ohje on sinänsä hyvä, että siitä saa niin ison tai pienen kuin haluaa, kun muuttaa kupin kokoa. Nyt käytin noin 2 dl:n mukia

-lasi  sokeria

- lasi munia (käytin kolme)

- lasi vehnäjauhoja, jossa 2 rkl tummaa kaakaojauhetta ja 1 tl leivinjauhetta

Tässä pätkismoussen ohje:

-1 pussi pätkispaloja sulatetaan ja sekoitetaan

- 1 rasialliseen ( 200g) maustamatonta tuorejuustoa

- 3 dl vispikermaa vaahdotetaan, ja tuorejuustoseos vispataan joukkoon.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kokeiltiin tyttären kanssa värkätä marsipaanista juttuja. Kyllä on vielää piiiiitkä matka siihen, että voin käyttään tekeleitäni missään kakussa, mutta eihän voi oppa, ellei joskus ala harjoitella. Elämäni ensimmäiset viralliset marsipaanitekeleet:

1302502155_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tyttären ihanat jutut. Lumiukko, ruusu, tutti, mansikka ja tammenterho:

1302502281_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

(pahoittelen tärähtäneitä kuvia, oli vähän kiiruinen kuvaushetki.)