Lauantaina meillä kävi vieraita. Tein kahville pätkismoussella täytetyn suklaakääretortun. Halusin kokeilla tätä heti tilaisuuden tullen, kun löysin pätkismoussen ohjeen chocomum - blogista. Maku on parhaimmillaan, kun kakku saa vetäytyä yhden päivän.
tein kääretorttupohjan vähän niinkuin lasisitä- lasitätä- ohjeella. Ohje on sinänsä hyvä, että siitä saa niin ison tai pienen kuin haluaa, kun muuttaa kupin kokoa. Nyt käytin noin 2 dl:n mukia
-lasi sokeria
- lasi munia (käytin kolme)
- lasi vehnäjauhoja, jossa 2 rkl tummaa kaakaojauhetta ja 1 tl leivinjauhetta
Tässä pätkismoussen ohje:
-1 pussi pätkispaloja sulatetaan ja sekoitetaan
- 1 rasialliseen ( 200g) maustamatonta tuorejuustoa
- 3 dl vispikermaa vaahdotetaan, ja tuorejuustoseos vispataan joukkoon.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kokeiltiin tyttären kanssa värkätä marsipaanista juttuja. Kyllä on vielää piiiiitkä matka siihen, että voin käyttään tekeleitäni missään kakussa, mutta eihän voi oppa, ellei joskus ala harjoitella. Elämäni ensimmäiset viralliset marsipaanitekeleet:
Tyttären ihanat jutut. Lumiukko, ruusu, tutti, mansikka ja tammenterho:
(pahoittelen tärähtäneitä kuvia, oli vähän kiiruinen kuvaushetki.)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.