Palmusunnuntain kunniaksi tehtiin tyttären kanssa pääsiäisen odotusta helpottamaan vähän pipareita.

1303107490_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Laitoimme keksitaikinaan mariannecrushia. Se toi tosi hyvin suklaista makua, mutta mariannessa oleva piparmintun maku ei juurikaan tullut esiin.

Mariannekeksit:

250 g pehmeää voita

2 dl sokeria

1 muna

1/2 tl suolaa

2 tl vaniljasokeria

5- 5 1/2 dl vehnäjauhoja (jos kovetat taikinaa yön yli jääkaapissa, jauhoja voi olla vähemmän)

1 rkl tummaa kaakaojauhetta

puolikas pussillinen mariannecrushia

* vaahdota voi ja sokeri

* lisää voivaahtoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi

* kääri taikina kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa pari tuntia tai yön yli

*leivo taikinasta pipareita

*paista uunissa 175 asteessa n. 7- 10 min

 

Into koristeltuihin pipareihin on tullut kun löysimme mansikkamäen Eben ihastuttavat fantasiapiparit. Meidän tekeleistä on vielä matkaan Eben taidonnäytteisiin, mutta hauskaa meillä oli! Kivaa koristella pipareita muulloinkin kuin jouluna!

1303107415_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kourrutteena oli tomusokeri-vesikuorrutus, punainen ja vihreä on vähän rajuja värejä, kun ne on kaappiin jääneet kaupan valmiit kuorrutukset. Laitoin kuorrutuksiin makuaineita. Täytyy sanoa, että tuli ihan hyvän makuisia, ja itsellenikin jopa maistuu kuorrutetut piparit, kun kuorrute maistui joltakin.

näin maustoin värit:

valkoinen -vanilja-aromi

vihreä - sitruuna- aromi

punainen - vadelma-aromi

keltainen - appelsiini-aromi