Tässä odotellaan syyskuun sly- pakettia ja hoidetaan vatsatautisia lapsosia. Kovasti leivotuttaisi, muttei viitsi päästää pieniä tahmatassuja nyt keittiön puolelle ettei tauti tartu eteenpäin. Niinpä ajattelin että ehkä pahinta leivontaintoa helpottamaan voisin kirjoittaa tänne suunnitelmia tulevista leipomuksista.

Omenasavottaa on tietysti riittänyt myös, ja riittää vielä toviksi. Muistakaahan osallistua OMENA-ARVONTAAN !!! Kiitos kaikille jo ideansa jakaneille! Olen säilönyt omenia pakkaseen monta kiloa soseena, raasteena, lohkoina ja tuoremehuna, saamistani reseptivinkeistä riittää kokeiltavaksi myös talvella. :) Kaneli- omanalajikkeesta tulee muuten mehulingolla ihan uskomattoman hyvän makuinen ja myös upean värinen mehu. Jos ei omin silmin näkisi, niin olisi vaikea uskoa, että tuo punaisen oranssi mehu on omenista lähtöisin.

1316865988_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Monen monta tavallisen oloista omppupiirakkaa on tullut leivottua mm. TÄLLÄ ohjeella, ja sly- paketin vaniljakastikejauheesta on tehty kyytipojaksi ihanaa vaniljakastiketta. Omppupiirakka on semmoista koko perheen herkkua, jota on ihana ottaa palanen aamupalan tai lounaan päälle jälkiruuaksi ihan tavallisenakin päivänä näin omena-aikaan.

1317042275_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Noniin, ja nyt niihin suunnitelmiin.

Ihan ensin aion tehdä elokuun sly- paketin ohjeella kinuskikääretorttua. Sitä meinasinkin jo tänään tehdä, mutta sitten lapset sairastuivat.

Myöskin edellisen sly- ringin ohjeilla tekisi mieli tehdä prinsessakakkua ja banoffee- torttua. Molempiin tiedän jo sopivan tilaisuuden kun katson syksyn kalenteria.

Mittakaavaltaan suurin leipomisoperaatio tulee olemaan marras- joulukuussa, kun mieheni firmalla on avoimet ovet. Sinne lupasin tehdä coctailpalan kokoista tarjottavaa isohkolle joukolle, suolaista ja makeaa osastoa. Ko. firman logossa ovat väreinä valkoinen, oranssi ja tummanharmaa, ja näiden värien ympärille olen ajatellut rakentaa ainakin makeat tarjottavat. Luullakseni teen jonkun juustokakkutyyppisen pikkuleivoksen, sekä firman logolla tehtyjä fantasiapipareita, suolaisiksi ainakin jotain lohitäytteisiä sekä jotain muita leipäsiä. Tekisi mieli kokeilla myös macaroneja tai cookiepopseja. Katsotaan nyt, mitä innostun tekemään. Mitoitus olisi varmaankin 50- 100 hengelle, määrä selvinnee tässä syksyn aikana. Olen luvannut myös hoitaa paikanpäällä glögi- ja kahvitarjoilun. Mielenkiintoinen projekti on siis luvassa.

Joulukin on jo ihan kohta, ja kaikenlaisia joulujuttujakin pyörii jo mielessä :) , mutta niistä ehtii turista myöhemminkin.

Hyvää syyskuun viimeistä viikkoa kaikille!