Sly- paketista löytyi eklokuussa mantelijauhoja sekä pursotuspusseja. Näitä pääsin käytttämään kun kokeilin leipoa macaron- leivoksia.Ei ne kovin hienoja ole, mutta ensimmäisiksi yritelmiksi ihan ok, ja maku oli kuitenkin erittäin kohdallaan. Täytteenä käytin kaapista löytynyttä aprikoosihilloa. Joku muu hillo sopisi varmasti paremmin, mutta oli hyvää näinkin.

1319641446_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Blogistaniassa seikkaillessani olen ymmärtänyt, että melkein kaikilla ensimmäinen satsi menee jollain lailla pieleen. Niin kävi myös minulle. Taikinasta tuli ilmeisesti liian kovaa, koska se jäi pellin kopauttelusta huolimatta huipuille.  Vasta kun macaroneja tekee itse, ymmärtää näemmä, että mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota. Vasta kokeilemalla huomaa, koska taikina on sopivaa. Ilmeisesti myös sillä on merkitystä, onko kananmunat kylmiä vai huoneenlämpöisiä. Itse otin kananmunat suoraan jääkaapista. Vinkkejä otan mielelläni vastaan kokeneemmilta macaron- leipureilta. :)

Tein puolikkaan annoksen tästä ohjeesta:

100 g mantelijauhoja

200 g tomusokeria

4 rkl sokeria

3 kananmunan valkuaista

aromi- ja väriaineita

* sekoita tomusokeri ja mantelijauhot sekaisin

* Vatkaa sähkövatkaimella valkuaisia kunnes ne alkavat vaahtoutua. Lisää sokeri lusikallinen kerrallaan ja vatkaa seos kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.Lisää mahdolliset maku- ja väriaineet

* Kääntele valkuaisvaahtoon mantelijauhe-tomusokeriseos lastalla käännellen

* Pursota pellille  halkaisijaltaan 2 cm nappeja. Kopauta peltiä pöytää vasten jotta nappien pinta tasoittuu. Anna seistä huoneenlämmössä noin tunti

* paista 150 asteessa noin 10 minuuttia

* täytä haluamallasi täytteellä

1319641310_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kaikkea sitä pitääkin ihmisen kokeilla! Näitä pitää ehdottomasti tehdä joku päivä uudelleen, ja yrittää, josko onnistuisi paremmin. Mukavaa kun oli mantelijauhoja kaapissa, niin pääsin näitäkin kokeilemaan. :)