Parisen viikkoa on keittiö saanut olla jauhopeukaloltani kohtuullisen rauhassa kuopuksen sairastelun vietyä ison osan puhdista. Nyt potilas on jo taas paranemaan päin, ja äiti ehtii taas päivittää blogiakin, ja vierailla muissa blogeissa.

Eilen pidin sitten varsinaisen leivontapäivän, kun leivoin kolmea sorttia kuudellekymmenelle hengelle mieheni yrityksen tupaantuliaisiin.

Tein oransseja macaroneja lemoncurd- täytteellä. Tällä kertaa ne onnistuivatkin omasta mielestäni tosi hyvin.

1322047992_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Surffailin vähän netissä lisää löytääkseni kikkoja macaronien onnistumiseksi, kun ensimmäinen kerta meni mönkään. Tässä välissä harjoittelin vielä uudelleen ennen tähän isompaan urakkaan ryhtymistä. Tällä kertaa käytin huoneenlämpöisiä munia, siivilöin mantelijauhon paremmin ja sekoitin taikinan huolellisemmin tomusokerin ja mantelijauhon lisäämisen jälkeen. Pieniä juttuja, mutta vaikuttavat oleellisesti lopputulokseen. Esimerkiksi Kermaruusulta löytyy hyvä ohje.

1322048108_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lisäksi tein brownieseja vanhalla tutulla ohjeella , leikkasin ne wiltonin brownieleikkurilla sopivan kokoisiksi coctailkemuihin. Lisänä näissä on sacherkakun suklaakuorrutus:

125g voita

180g tummaa suklaata

1 rkl siirappia

* Sulata voi ja suklaa kattilassa ja lisää siirappi. Poista liedeltä ja sekoita tasaiseksi ja kaada kakun päälle.

Aikamoisia herkkuja:

1322048050_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lisäksi tein tällä Kinuskikissan ohjeella juustopikkuleipiä. Nämäkin ovat tosi hyvän makuisia, täytyy varmasti tehdä näitä satsi jouluksi.

1322048246_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Huomisiin coctailkemuihin teen vielä lohicoctailleipiä sekä coctailtikkuja.