Meille tulee rakkaita ystäviä kylään tänään, ja päätin tehdä jotakin sinivalkoista kahvipöytään.

1323150588_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sini-valkoinen hyydykekakku

Pohja:

12 kpl digestive- keksejä

1 pss wienernougat- rouhetta

100 g sulaa voita

* Murskaa keksit, sekoita keksimurskaan nougatrouhe ja voi.

* Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja kiristä se reunan avulla pohjan päälle. Leikkaa ylimääräinen paperi ulkopuolelta pois. Painele keksimuruseos leivinpaperin päälle tiiviiksi kerrokseksi ja laita kakkuvuoka jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.

1323150951_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Täyte:

1 prk vispikermaa tai flora vispiä

2 prk rahkaa

1 ras maustamatonta tuorejuustoa

* vaahdota kerma tai flora vispi, vatkaa joukkoon muut aineet ja jaa seos kolmeen osaan.

Mustaherukkaraita:

1/3 osa kermaseosta

2 dl mustaherukoita soseutettuna

2 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 tl liivatejauhetta (tai 2 liivatelehteä) (valmista pakkauksen ohjeen mukaan)

* sekoita kaikki aineet sekaisin ja levitä seos keksimurun päälle irtopohjavuokaan ja anna hyytyä n. puoli tuntia ennen mustikkaraidan lisäämistä.

Mustikka ja mustaherukkasoseet ovat melkein saman värisiä. Kippo, jossa on lusikka, sisältää mustaherukkasosetta, toisessa mustikkaa. Mustikkasose oli aika paljon löysempää.

1323150883_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mustikkaraita:

1/3 osa kermaseosta

2 dl mustikoita soseutettuna

1 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 tl liivatejauhetta (tai 2 liivatelehteä) (valmista pakkauksen ohjeen mukaan)

* sekoita kaikki aineet sekaisin ja levitä seos edellisen raidan päälle irtopohjavuokaan ja anna hyytyä n. puoli tuntia ennen valkosuklaaraidan lisäämistä.

En huomannut kuvata kakun raitoja ennen transferin laittamista. Tästä kuvasta saa kösityksen raitojen väristä, niistä tuli kumminkin sopivasti eri väriset, vasemmanpuoleisessa lusikassa on mustaherukkatäytettä ja oikeanpuoleisessa mustikkatäytettä. Raitoina on vielä valkosuklaaraita sekä pelkkä kerma-rahkaraita Suomen kartan kanssa, sillä valkosuklaatäyte on aavistuksen kellertävää, ja halusin pinnasta valkoisemman. Tässä voit oikaista ja tehdä kartan jo valkosuklatäytteen sisään jos haluat.

1323150828_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Valkosuklaa raita:

1/3 osa kermaseosta

1/2 levyä (n. 65g) valkosuklaata sulatettuna

2 rkl sitruunamehua

1 tl liivatejauhetta (tai 2 liivatelehteä) (valmista pakkauksen ohjeen mukaan)

* sekoita kaikki aineet sekaisin ja kaada edellisen kerroksen päälle irtopohjavuokaan ja anna hyytyä n. puoli tuntia ennen suomen kartan valamista.

Sinivalkoinen pinta:

n 1 dl jäisiä mustikoita

1/2 dl hyytelösokeria + vettä (valmista paketin ohjeen mukaan)

1/2 prk flora vispiä

1 tl vaniljasokeria

1 rkl sitruunamehua

1/2 prk rahkaa

1 tl liivatejauhetta

* Aseta suomenkarttamuotti kakun päälle ja täytä se mustikoilla. Kaada hyytelösokeri liemi mustikoiden päälle ja anna hyytyä jääkaapissa kokonaan.

1323150778_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

* Valmista täysin valkoinen hyydyke kuten kakun raidat edellä. Irrota suomenkarttamuotti varovasti mustikoiden ympäriltä. Laita kerma-rahkaseos pursotinpussiin ja pursota se kartan ympärille ja tasoita nuolijalla.

Anna kakun hyytyä kunnolla ja tee halutessasi valkosuklaasta transferireunus. Halusin kokeilla Nami- hiireltä saamaani kaunista suklaatransferia. Hyvä ohje transferin laittamisesta löytyy Unelmaiset- blogista.

Oikein hyvää itsenäisyyspäivää!