Jouluna herkuteltiin riisipuurolla ja sekametelisopalla. Ainekset sain sopivasti salaiselta leivontaystävältäni joulukuun paketista.

1325075153_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Riisipuuron ohje riisiryynipaketin kyljestä. :)

Sekametelisoppa:

1 pss sekahedelmiä

2 l vettä

3 rkl luumuhilloa

n. 1 dl sokeria (tai maun mukaan)

ripaus kanelia

4 rkl perunajauhoja + vettä

* Liota sekahedelmiä vedessä vähintään neljä tuntia.

* Keitä turvonneita ja pehmenneitä hedelmiä miedolla lämmöllä noin 2 tuntia. Mausta liemi sokerilla, luumuhillolla ja ripauksella kanelia, maista.

* Sekoita perunajauho vesitilkkaan ja kaada se ohuena nauhana kiisseliin kokoajan vispilällä sekoittaen. Anna kiisselin kiehahtaa uudelleen ja ota sitten kattila pois liedeltä ja kaada kiisseli tarjoiluastiaan, peitä kannella ja jäähdytä.

Puuroon suikkasin yhden mantelin, loput mantelit pääsivät naposteltaviksi seuraavanlaisella kokoonpanolla:

1325074800_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Napostelupähkinät:

n. 4 dl erilaisia pähkinöitä ja manteleita (minulla oli manteleita, hassel,- maa,- ja cashewpähkinöitä)

1 rkl juoksevaa hunajaa (jos hunaja on kovaa, sen saa juoksevaksi käyttämällä sitä muutaman sekunnin ajan mikrossa)

1 tl kuivattua timjamia

1/2 tl suolaa

1/2 chilimausteseosta

1-2 rkl öljyä

* sekoita kaikki ainekset ja kaada seos paistinpannulle. Paahda pähkinöitä sekoitellen miedolla lämmöllä, kunnes ne alkavat poksua ja saada väriä.

* Kaada seos lautaselle talouspaperin päälle ja anna jäähtyä. Liika öljy imeytyy talouspaperiin.

* Napostele sellaisenaan tai tarjoa salaatin tai juustojen seurana