1323233218_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tällä ohjeella olen tehnyt jo muutamana vuonna piparitaikinan. Taikina on hyvän makuista ja lastenkin on sitä helppo työstää, kaiken huipuksi myös valmiit piparit maistuvat niin hyviltä, ettei pipareita jää joulun jälkeen komeroon pyörimään :)

Piparitaikina:

(n. 200 piparkakkua)

250 g voita

2 dl sokeria

1 dl siirappia

2 munaa

1tl kanelia

1 tl inkivääriä

1 tl neilikkaa

2 tl pomeranssinkuorta

2 tl soodaa

reilu 7 dl jauhoja (500g)

* tee taikina päivää ennen kun aiot leipoa

* vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää siirappi ja munat yksitellen voimakkaasti vatkaten

* Sekoita mausteet ja sooda vehnäjauhoihin. Lisää jauhot rasvaseokseen siivilän läpi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.

* Leivo pipareita ja paista 200 asteessa noin 8 minuuttia pipareiden koosta riippuen.

 

Itsenäisyyspäivän aattona lapset pääsivät joulukuun ensimmäisen piparitaikinan kimppuun.

Molemmat olivat oikein innokkaita leipureita, ja kuopuksenkin (2v) otteet olivat kuin vanhalla tekijällä:

1323232922_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1323233013_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Esikoinen (7v) teki tarkaa työtä:

1323233061_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Koristelu se vasta hauskaa onkin! Kiitokset salaiselle leivontaystävälle marraskuun paketin sinisestä elintarvikeväristä!

Esikoisen taidonnäytteitä:

1323233320_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1323233448_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

ihan pakko vielä laitta yksi. Tässä on lasteni äiti  Hymy :

1323233519_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuopus käyttää ylellisen määrän kuorrutetta:

1323233385_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kotona tuoksuu joulu!