Tällä ohjeella olen tehnyt jo muutamana vuonna piparitaikinan. Taikina on hyvän makuista ja lastenkin on sitä helppo työstää, kaiken huipuksi myös valmiit piparit maistuvat niin hyviltä, ettei pipareita jää joulun jälkeen komeroon pyörimään :)
Piparitaikina:
(n. 200 piparkakkua)
250 g voita
2 dl sokeria
1 dl siirappia
2 munaa
1tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
2 tl pomeranssinkuorta
2 tl soodaa
reilu 7 dl jauhoja (500g)
* tee taikina päivää ennen kun aiot leipoa
* vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää siirappi ja munat yksitellen voimakkaasti vatkaten
* Sekoita mausteet ja sooda vehnäjauhoihin. Lisää jauhot rasvaseokseen siivilän läpi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.
* Leivo pipareita ja paista 200 asteessa noin 8 minuuttia pipareiden koosta riippuen.
Itsenäisyyspäivän aattona lapset pääsivät joulukuun ensimmäisen piparitaikinan kimppuun.
Molemmat olivat oikein innokkaita leipureita, ja kuopuksenkin (2v) otteet olivat kuin vanhalla tekijällä:
Esikoinen (7v) teki tarkaa työtä:
Koristelu se vasta hauskaa onkin! Kiitokset salaiselle leivontaystävälle marraskuun paketin sinisestä elintarvikeväristä!
Esikoisen taidonnäytteitä:
ihan pakko vielä laitta yksi. Tässä on lasteni äiti :
Kuopus käyttää ylellisen määrän kuorrutetta:
Kotona tuoksuu joulu!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.