Jääkaapissa lymyili tuorejuustopurkki, jonka parasta ennen- päivämäärä läheni uhkaavasti. Marmoroitu brownie- resepti osui silmiin etsiessäni joulutryffeleiden ohjetta eräästä keittokirjasta. (Tryffeleistä myöhemmin.) Ohje on hurjan helppo ja onnistuu tuorejuustoa lukuunottamatta perusleivontatarpeista. Suosittelen!
Marmoroitu brownie:
125 g voita
1 dl kaakaojauhetta
2 munaa
3 dl sokeria
1 dl erikoisvehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Marmorointi:
180 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl erikoisvehnäjauhoja
1 muna
1 tl vaniljasokeria
* Sulata voi ja sekoita siihen kaakojauhe
* Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää jauhot ja leivinjauhe sekä suklaaseos, sekoita tasaiseksi.
* Vuoraa 20 cm x 20 cm vuoka (käytin pyöreää tavallista piirasvuokaa) leivinpaperilla ja levitä 3/4 taikinasta vuoan pohjalle.
* sekoita tuorejuusto, muna, jauhot ja vaniljasokeri tasaiseksi seokseksi ja kaada suklaataikinan päälle. Pudottele loput suklaataikinasta kököiksi sinne tänne tuorejuustoseoksen päälle. Tee veitsen tms. kärjellä pyörteitä niin että suklaa- ja tuorejuustotaikinat sekoittuvat vain osittain
Paista 180 asteessa 35-40 minuuttia, kunnes paistos on kypsä.
Tässä vielä palakuva. Loput menevät pakastimeen pahan päivän varalle...
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.