1325075339_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä leipä maistuu ihanalta juustojen seurana joulupöydässä. Ohjeen löysin Valion sivuilta joskus syksyllä, ohje ei enää ole sivuilla, joita jatkuvasti päivitetään, joten laitan ohjeen tähän.

Pähkinä- aprikoosileipä:

5 dl kuumaa maitoa

2 rkl siirappia

1 1/2 tl suolaa

n. 10 dl vehnäjauhoja

11/2 pss kuivahiivaa

200g pehmeitä kuivattuja aprikooseja kuutioituna

1 dl cashew- pähkinöitä rouhittuna

1/2 dl öljyä

pinnalle 1dl cashew- pähkinöitä kokonaisina tai rouhittuina

* Kuumenna maito niin kuumaksi, että se tuntuu käteen kuumalta (jos käytät tuorehiivaa, riittää haaleampi maito ja 50g tuprehiivaa, joka liotetaan maitoon)

* sekoita maitoon suola, siirappi ja osa jauhoista joihin on sekoitettu kuivahiiva.

* Lisää aprikoosisilppu ja rouhitut pähkinät

* Alusta loput jauhot taikinaan ja lisää loppuvaiheessa öljy.

* Jaa taikina kahteen osaan ja leivo pikänomaisiksi leiviksi ja aseta ne kohoamaan voideltuihin leipävuokiin. Painele pintaan pähkinöitä. Anna kohota 30 minuuttia.

* Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 20 minuuttia.