Näitä tein itsenäisyyspäiväaterialle jälkiruuaksi.
Kuva on otettu ennen uuniin laittamista. Valmiit suklaaherkut katosivat parempiin suihin ennenkuin ehdin ottaa niistä kuvaa. Tämä on erinomainen jälkiruoka suklaan ystäville. Valmista ruukut edellisenä päivänä, jos aiot tarjota niitä lounaalla, sillä niiden pitää hyytyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia.
Pienet suklaaruukut
8 annosta(3/4 dl:n annosvuokia, minä tein kuusi annosta, kun sopivia vähän isompia kippoja oli kuusi)
1 3/4 dl kuohukermaa
1/2 vaniljatanko halkaistuna
150 g tummaa suklaata
3/4 dl maitoa
2 keltuaista
3/4 dl sokeria
voisulaa vuokien voiteluun
tarjoiluun kermavaahtoa ja sihdattua kaakaojauhetta
* Voitele annosvuoat voisulalla ja aseta ne syvään uunivuokaan. Laita uuni kuumenemaan 140 asteeseen.
* Lämmitä kerma mikrossa ja laita vaniljatanko kerman joukkon ja anna maun imeytyä.
* Kuumenna maito mikrossa, palastele suklaa joukkoon ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut.
* Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
* Raaputa vaniljatangosta siemenet kerman joukkoon ja heitä kuori pois. Lisää keltuaisvaahtoon kerma ja suklaaseos ja sekoita tasaiseksi.
* Kaada seos annosvuokiin 2/3 verran. Kaada uunivuokaan kuumaa vettä niin että annosvuoat peittyvät puoleen väliin asti. Kypsennä vanukkaita uunissa 45 minuuttia, kunnes ne ovat hieman kohonneet ja ne ovat pehmeitä ja niissä on ohut kuori.
* Nosta annosvuoat uunivuoasta ja anna jäätyä kokonaan. peitä vuoat kelmulla tai foliolla ja anna anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia tai seuraavaan päivään.
* Tarjoile annosvuoissaan kermavaahdolla ja kaakaojauheella koristeltuna.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.