Meillä oli ihanat juhlat serkkujen kesken.
Lounaan jälkiruuaksi oli tiramisua. Naminami!
Italialainen tiramisu
8 annosta
2 1/2 dl espressoa |
1/2 dl viiniä (marsala) |
5 kpl munaa |
1 dl sokeria |
500 g mascarponejuustoa |
200 g savoiardikeksejä/sokerikakkupohjaa paloina |
|
1/4 dl kaakaojauhetta |
* Valmista espresso- kahvi. Mausta jäähtynyt kahvi marsalalla.
* Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeri keltuaisten joukkoon ja vaahdota.
* Sekoita keltuaisvaahtoon mascarpone. Lisää joukkoon valkuaisvaahto kevyesti nostellen.
* Kasta yksitellen puolet kekseistä maustettuun kahviin ja asettele ne vuoan pohjalle sokeripuoli ylöspäin. Levitä päälle puolet juustoseoksesta. Toista keksi-mascarpone kerrokset.
* Hunnuta tiramisu kaakaojauheella teesihdin avulla ja anna jälkiruoan tekeytyä jääkaapissa parista tunnista vuorokauteen.
•Savoiardi-keksit voit korvata kahden munan sokerikakkupohjalla, jonka revit paloiksi ennen kostutusta.
•Marsalan sijaan kostutusliemeen voit käyttää esimerkiksi manteli- tai kahvilikööriä
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.