Meillä oli ihanat juhlat serkkujen kesken.

Lounaan jälkiruuaksi oli tiramisua. Naminami!

1323580079_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Italialainen tiramisu

8 annosta

2 1/2 dl   espressoa

1/2 dl viiniä (marsala)

5 kpl  munaa

1 dl  sokeria

500 g  mascarponejuustoa

200 g   savoiardikeksejä/sokerikakkupohjaa paloina


Pinnalle

1/4 dl  kaakaojauhetta

*     Valmista espresso- kahvi. Mausta jäähtynyt kahvi marsalalla.

*     Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeri keltuaisten joukkoon ja vaahdota.

*     Sekoita keltuaisvaahtoon mascarpone. Lisää joukkoon valkuaisvaahto kevyesti nostellen.

*     Kasta yksitellen puolet kekseistä maustettuun kahviin ja asettele ne vuoan pohjalle sokeripuoli ylöspäin. Levitä päälle puolet juustoseoksesta. Toista keksi-mascarpone kerrokset.

*     Hunnuta tiramisu kaakaojauheella teesihdin avulla ja anna jälkiruoan tekeytyä jääkaapissa parista tunnista vuorokauteen.

•Savoiardi-keksit voit korvata kahden munan sokerikakkupohjalla, jonka revit paloiksi ennen kostutusta.

•Marsalan sijaan kostutusliemeen voit käyttää esimerkiksi manteli- tai kahvilikööriä