Jääkapissa oli edelleenkin kaikenlaista ripettä mitä piti saada käytettyä pois, jotta saadaan tilaa jouluisille jutuille. Suolaiseen leipomukseen oli tarjolla ruukullinen tuoretta basilikaa, fetajuustoa, juustoraastetta, puoli purkillista rahkaa ja aurinkokuivattujatomaatteja. Niistä tarpeista tein seoksen jonka leivoin patongin sisään. Illaksi suunnittelin ruuaksi sosesoppaa, niin päästään patonkia maistamaan, ja liikenee siitä pakastimeenkin; ohjeesta tuli kolme patonkia.

1323950052_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Yrtti- fetapatongit 3 kpl

Taikina:

3 dl kuumaa vettä

1 rkl öljyä

1 pss kuivahiivaa

1 rkl sokeria

1 tl suolaa

4 dl sämpyläjauhoja

3 1/2 vehnäjauhoja

Täyte:

1/2 prk rahkaa

1 1/2 dl pehmeää fetaa paloina (apetina)

1 tomaatti kuutioituna

1 ruukku tuoretta basilikaa hienonnettuna

3 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna (basilikaöljyssä)

1 rkl aurinkokuivattujen tomaattien purkista öljyä

1/2 tl pippurisekoitusta

 3 dl juustoraastetta

 1 tl kuivattua timjamia

* Sekoita kuumaan veteen öljy, sokeri ja suola. Sekoita kuivahiiva sämpyläjauhoihin ja lisää jauhoseos veden joukkoon.

* alusta vehnäjauhot taikinaan, ja anna kohota 40 minuuttia liinalla peitettynä, ja tee sillä välin täyte.

* ota noin 1 dl juustoraasteesta erilleen patonkien pinnalle ripoteltavaksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset sekaisin.

* Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan, ja kaulitse levyiksi (n. 25cm x25 cm). Levitä täytettä levyiksi ja rullaa kulmasta kulmaan levy rullalle. Aseta patonkirullat uunipellille leivinpaperin päälle, ripottele pinnalle juustoraastetta ja anna kohota 30 minuuttia.

* Paista patonkeja 250 asteessa n. 15 minuuttia.

1323950362_img-d41d8cd98f00b204e9800998e