1326300272_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nyt voin laittaa jo tämänkin ohjeen tänne, kun salaisen leivontaystävän salaisuuteni on jo paljastunut. Marileelle lähetin nimittäin tämän kakun ohjeen jouluksi sly- paketissa. Hymy

Tämä on kyllä ihana kakku, jos pitää pähkinöiden ja suklaan yhdistelmästä. Minun jouluuni kuulu aina joku suklaaleipomus. Tämä ja sacherkakku ovat vuorottelevia suosikkejani, tänä vuonna oli tämän pähkinäisen kakun vuoro. Koristeluun en panostanut kun sähkökatkos tuli juuri, kun sain kakun uunista tapaninpäivänä.Onneksi olin tehnyt kuorrutuksen valmiiksi sillä aikaa kun kakku oli uunissa.

Meillä ei tosin sähköt olleet poikki kovin kauaa kuten monilla muilla, yhden iltapäivän verran vain. Liekö auttanut, kun viimekesänä uusittiin kylällä kaikki sähkötolpat.

No, asiaan. Ohje on alunperin Ihana suklaa- nimisestä aika vanhasta keittokirjasta.

Pekaanipähkinä- suklaakakku

Pohja:

215 g tummaa suklaata

90 g voita

5 munaa

180 g hienoa sokeria

1 tl vaniljasokeria

90 g vehnäjauhoja

½ tl suolaa

¾ tl leivinjauhetta

3 rkl smetanaa

·         * sulata voi ja suklaa kattilassa

·        *  Laita munat, sokeri ja vaniljasokeri suureen astiaan vesihauteeseen. (itse käytän höyrykattilaa). Vatkaa kunnes seos on paksuuntunut ja kaksinkertaistunut. Lisää joukkoon suklaaseos

·         * Siivilöi jauhot, suola ja leivinjauhe hyvin. Lisää jauhoseos varovasti suklaaseokseen kolmannes kerrallaan. Sekoita joukkoon smetana

·        *  Kaada taikina leivitettyyn vuokaan ja paista 160 asteisessa uunissa noin 55 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täyttämistä

Täyte ja kuorrutus:

150 g pekaanipähkinöitä

290 g tummaa suklaata

3 ½ dl kuohukermaa

45 g voita

Koristeluun suklaanauhoja ja siivilöityä kaakaojauhetta

·         * Paahda pähkinöitä 180 asteessa noin 8-10 minuuttia. Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi.

·         * Kiehauta kerma ja palastele suklaa joukkoon, sekoittele varovasti kunnes suklaa sulaa. sekoita joukkoon voi.

·         * Ota seoksesta 2 ½ dl erilleen ja sekoita loppuosaan pähkinärouhe. Anna seosten hieman jäähtyä. Vatkaa seoksia kunnes ne ovat tarpeeksi paksuja levitettäväksi

·         * Leikkaa kakkupohja kahteen tai kolmeen osaan. Täytä kakku pähkinäsuklaaseoksella, ja kuorruta sivuun otetulla kuorrutuksella. Koristele suklaanauhoin ja sirottele pinnalle kaakaojauhetta.

·         Suklaanauhoja saat kun levität sulaa suklaata n. 1 ½ cm leivinpaperisuikaleille, jotka on asetettu puoliksi esim. kaulimen päälle, jotta niistä tulee aaltoilevia.

Tässä vielä palakuva:

1326300307_img-d41d8cd98f00b204e9800998e