Tätä marjatorttua tehdään meidän perheessä usein. Äitini löysi tämän kauan sitten jostakin lehdestä, ja ensikokeilusta lähtien tämä on ollut kaikkein kestosuosikki. Reseptin lopussa sanotaan: " Usko kuljetus tasaiselle etenijälle". Tästä lauseesta torttu on saanut lempinimensä. Alkuperäinen nimi on "Kesän paras mustikkatorttu", mutta meidän mielestä Tasaisen etenijän kakku on paljon hauskempi nimitys tälle herkulle. Kesäaikaan tähän käyvät tuoreet marjat, talvikaudella tämä on ehkä yksi parhaista tavoista tarjota pakastemarjoja kahvipäydässä. Maistuu sekä lapsille että aikuisille. Suosittelen!
Tasaisen etenijän kakku, eli herkullinen marjatorttu
Pohja:
1 muna
1 dl sokeria
40g sulatettua voita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 prk kermaviiliä (tai puolet kermaviiliä ja puolet appelssiinituorejuustoa tai rahkaa)
1 muna
4 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle
n. 1 litra marjoja, esim mansikoita, mustikoita tai vadelmia (Tällä kertaa käytin mansikkalohkoja ja vadelmia)
1 1/2 dl hyytelösokeria
3 dl vettä
* vaahdota pohjataikinan muna ja sokeri. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Vatkaa kaikkia aineet munasokerivaahtoon.
* Voitele piirasvuoka ja kaada taikina vuokaan.
* Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte pohjataikinan päälle vuokaan.
* Paista torttua 200 asteessa n. 30 minuuttia
* Anna tortun jäähtyä kokonaan ennenkuin lisäät päälle marjat. Se hyytyy ja kovettuu vasta jäähtyessään.
Jos taikinan ja täytteen määrä tuntuu runsaalta, voit halutessasi tehdä yli jäävästä taikinasta ja täytteestä vaikkapa muutaman muffinssin.
* Lado jäähtyneen tortun päälle marjat vieriviereen. Jos käytät pakastemarjoja, ne saavat olla vähän jäisiä, jotta pitävät paremmin muotonsa. Valmista hyytelösokeriliemi hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan, ja lusikoi se marjojen päälle.
* Viilennä torttu jääkaapissa. Usko kuljetus tasaiselle etenijälle...
Tein muutaman muffinssin perheen innokkaille koemaistajille. Iso piirasvuoka lähti mukaamme appivanhempien luo.
Tässä vadelmainen muffinssi/leivos puolitettuna. Taikina ja täyte ovat osittain sekoittuneet keskenään. Koemaistaja kertoi, että muffinssit olivat herkullisia myös ilman marjoja; yksi oli kadonnut parempiin suihin ennen kuin olin saanut marjat päälle. :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.