1332572092_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jos joskus ostan itseäni hemmotellakseni jonkun leivonnaisen kaupasta, ostan yleensä yhden dallaspullan. Se on niin herkkua! Hymy

Jokin aika sitten surffailin leivontablogeissa, ja löysin Kinuskikissalta ohjeen dallaspullien täytteeseen. Maku on niin lähellä leipomoiden dallaspullia, ettei minun enää tarvitse ihmetellä, mistä ihmeen hyvästä höhhöstä se täyte on oikein tehty. Se salaisuus on ratkennut, ja jatkossa voin tehdä dallaspullia ihan itse!

Vähän muokkasin ohjetta sen mukaan mitä kaapissa oli. Suluissa oma versioni. Kinuskikissa oli tehnyt korvapuusteja, itse tein pikkupullia, joihin kohotuksen jälkeen painoin lasin pohjalla kuopan, voitelin munalla ja täytin dallaspullatäytteellä. Paistoin pullat 200 asteessa 10-15 minuuttia. Täytettä riittää puolen litran pullataikinaan.

Täyte:
100 g pehmeää voita
1 ps vaniljakastikeaineksia
½ dl sokeria
200 g vaniljarahkaa (käytin tavallista rahkaa ja 2 tl vaniljasokeria)
1 muna
¾ dl mantelirouhetta (jätin pois)