Mies vei synttäreidensä kunniaksi kaksi Bailey´s- juustokakkua työpaikalle.

1334303160_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tätä on tehty aika monessa leivontablogissa. Tämä ohje löytyi TÄÄLTÄ. Lisäsin näihin kakkuihin sulatettua suklaata ja päälle rouhin sitä myös, sillä kinuskikastike unohtui kauppaan ja jotakin yksinkertaista piti kakun pinnalle keksiä. :)

Pohja:
n 140g digestive keksejä
50g voita

Täyte:

1/2 levyä tummaa suklaata sulatettuna
1prk flora vispiä
1prk (250g) mascarponejuustoa
1.5dl bailey´s- likööriä
5 liivatelehteä
                                                                                                                               2dl tomusokeria

Päälle kinuskikastiketta tai 1/2 levyä suklaarouhetta

* Murskaa keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa, taputtele pohjaseos leivinpaperilla pingotetun irtopohjavuoan pohjalle.

* Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5-10 minuutin ajaksi.

* Vaahdota kerma, sekoita siihen mascarpone ja sokerit sekä sulatettu suklaa.

* Kiehauta likööri (varo kiehuu helposti yli!) ja sulata siihen kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet.

* Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen, kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta.

* Koristele kakun pinta haluamallasi tavalla, ja laita yöksi hyytymään jääkaappiin.

 

Nappasin kuvat nopeasti ennenkuin mies lähti töihin...

1334303193_img-d41d8cd98f00b204e9800998e