Esikoisen synttäreille leivottiin lasten kanssa iloisesti hymyileviä pikkupizzoja. Mitoitus on 20 hengelle.

Taikina:

8 dl kuumaa vettä

2 tl suolaa

16 tl (vajaa 3pss) kuivahiivaa

n. 1 dl öljyä

n. 15 dl vehnäjauhoja ( unohdin mitata jauhot, laitoin niitä "sopivasti" ;) )

* Liota suola kuumaan veteen, sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja sekoita jauho-hiivaseos veteen.

* Alusta jauhoja taikinaan kunnes siitä tulee pehmeää ja kimmoisaa. Lisää alustamisen loppuvaiheessa öljy. Alusta käsin kunnes taikina itroaa käsistä.

Jauhelihatäyte:

n. 1 kg broilerin jauhelihaa

suolaa, pippuria, currya, paprikajauhetta

1 tetraprk tomaattimurskaa, pizzamaustetta

* Paista jauheliha ja mausta maukkaaksi. Sekoita kypsän jauhelihan joukkoon tomaattimurska ja muutama ruokalusikallinen pizzamaustetta ja anna lihan porista ja hautua hiljalleen n. 15 minuuttia levyn ollessa 1/6 tai 2/6 asennossa

Lisäksi pizzoihin:

1 tetraprk paseerattua tomaattia maustettuna pippurilla ja pizzamausteella

kirsikkatomaatin puolikkaita, paprikasiivuja, oliiveja, juustoraastetta

* Vaivaa taikina osissa jauhotetulla pöydällä. Leikkaa siitä pieniä sämpylöitä ja pyörittele palloiksi.

*Taputtele taikinapallot pikkuisiksi pizzoiksi ja asettele uunipellille.

* Levitä pikkupizzoille paseerattu tomaatti, jauhelihatäyte ja juustoraaste. Asettele juustoraasteen päälle oliiveista, tomaatista ja paprikasta hymyileviä naamoja.

Paista 225 asteessa 10-15 min.