Katselin ja kuvailin vähän, että mitä leipomustarvikelaatikoista löytyy tällä hetkellä.

1302246975_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Löytyy

-sekalainen seurakunta erilaisia strösseleitä ja koristerakeita, näitä tulee laitettua useimmiten mokkapalojen ja vastaavien leipomusten päälle. Lapset tykkäävät koristella niillä myös pipareita

- punaista, vihreää ja valkoista sokerikuprrutetta tuubeissa. Tämän olen todennut aika hankalaksi käyttää lasten kanssa, on aika tönkköä, vaikka sitä ensin lämmittäisi, ja tuubiin on hankala saada kyllin pientä reikää, että pipareiden koristelu onnistuisi siististi. Hätävaraksi niitä joulun alla ostin, kun pipareita tulee tehtyä paljon, ja tyttärelle tulee joulun alla usein koristeluinnspiraatio kesken muiden kiireiden, jolloin ei ehdi väsätä itse tomusokerikuorrutuksia.

- karamellivärejä; punaista nestemäistä, ja pulverina keltaista, sinistä ja vihreää. Nyt vasta olen huomannut leivontablogeissa seikkaillessani, että erilaisilla väreillä voi tehdä erilaisia juttuja. Oikeastaan ne ovat kai pastavärejä ja tomuvärejä... Tähän mennessä nämä värit ovat riittäneet, useimmiten käytän karamellivärejä vain tomusokerikuorrutukseen piparien ja muffinssien koristelussa.

- Aromeja; drOetkerin rommiaromi, sitruuna-aromi,vanilja-aromi ja piparminttuaromi, sekä muovipulloissa spicearoman vadelma- ja appelssiiniaromit. Näitä käytän jouluna suklaatryffeleihin ja kakkutaikinoihin sekä tomusokerikuorrutuksiin

1302247081_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

- Lisää strösseleitä ja nompparelleja, joita löytyi minigrip- tyylisiin pusseihin pakattuna lähikaupasta. Käytetään vaikka piparitalon koristeluihin ja piirakoihin.

- Leipomuksieni suklaat ovat pääosin pandan hurmaavia. eniten käytän tummaa ja maitosuklaata, joskus koristeluihin myös valkosuklaata

- sitten tietysti löytyy kaikenmaailman mausteita ja leivinjauheita ja sen semmoisia, sekä tietysti jauhoja, liivakkoja ja mantelirouheita yms. Lasten kakkujen koristeluun ollaan käytetty irtokarkkihyllyn antimia, silloin kakut varmasti menevät kaupaksi. Yleensä tytär haluaa itse osallistua kakkujen koristeluun karkeilla. Suuri suosio on vihreillä kuulilla, joita olen joinain jouluina laittanut jemmaan tyttären synttärikakkua varten, nykyisin muun värisiä "joulukuulia" saa lähikaupan irtokarkkihyllystä, joten en ole tänä vuonna jemmannut vihreitä kuulia kaapin perälle.

- Niin ja piparimuotteja on kertynyt yksi iso pahvilaatikollinen, ja joka joulu löydän muutaman uuden muotin kokoelmaan. Nyt tilasin myös pääsiäiseksi muutaman uuden piparimuotin. Mutta se onkin sitten toinen tarina jo. :)

Täksi vuodeksi tyttären toukokuisille synttäreille lupasin kokeilla kuorruttaa kakun joko sokerimassalla tai vaahtokarkkimassalla. Saas nähdä kuinka käy. Taidan tehdä koekakkuja pääsiäiseksi, ettei tarvitse ihan kylmiltään alkaa tekemään.

Minulle on siis nuo marsipaanit ja sokerimassat ym. ihan outoja tuttavuuksia. Joskus suurtalouskokkikoulussa vuonna kukka ja käpy, olen vääntänyt muutaman marsipaaniruusun kun aihetta käsiteltiin, ja siinä se. Mutta ainahan voi oppia uutta!

1242120464_img-d41d8cd98f00b204e9800998e