Kokeilin tehdä Kinuskista ihanuutta , eli  sly- paketista saatua hyytelökakkuohjetta pääsiäiskahville.

1334033199_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Koska päässä eivät kaikki ajatukset kulkeneet terävinä kun olin ennen pääsiäistä kaupassa, oli ostoskärryyn kertynyt luonnonjogurttia ja rahkaa ohjeessa mainitun tuorejuuston asemasta, ja vispikermaa floravispin sijasta. Hyvää tuli silti niilläkin aineksilla! Paitsi että liivatetta olisi tarvinnut olla enemmän, kun tuorejuusto on tanakampaa kuin rahka ja jogurtti, ja kakusta tuli hiukan liian pehmoinen eikä paloista tullut kovin nättejä.

Mutta maku oli kyllä erittäin kohdallaan!

Korvasin alkuperäisen ohjeen vadelmat puolukoilla, ja nehän sopivat kuin nenä päähän kinuskisen täytteen kanssa.

(Vadelmat jäivät kakusta pois, sillä meidän marjapakastin oli kaikessa hiljaisuudessa sanonut sopimuksensa irti, ja kaikki viimekesän mansikat vadelmat ja mustikat olivat sulaneet ja homehtuneet omia aikojaan. Tämä on iso harmi!  :(  Kukaan ei arvannut että pakastin on rikki, sillä virtavalo paloi normaalisti. No, se oli jo toista kymmentä vuotta vanha pikkuinen arkkupakastin. Ensi kesäksi on aika ostaa uusi. Tästä opimme, että pakastimiakin täytyy vahtia... Puolukat löytyivät toisesta uudemmasta pakastimesta.)

Pintakiilteen tein hyytelösokerista, sillä se jähmettyy heti marjojen pinnalle, liivatekiille olisi varmasti valunut pehmeähkön täytteen sisään, vaikka kakku oli ennen pinnan laittamista yön yli jääkaapissa.

Tässä ohje:

Kinuskinen ihanuus

Pohja:
200 g domino-keksejä (käytin 14 kpl digestivekeksejä (keksit sly- paketista) ja rasvana voita)
50 g margariinia

* Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle reunuksen avulla.

* Murskaa keksit ja sekoita keskenään sulatetun voin kanssa.

* Painele seos irtopohjavuoan pohjalle

Täyte:
1 tölkki kondensoitua maitoa kinuskiksi keitettynä (kondensoitu maito sly- paketista)
6 liivatelehteä (sly- paketista)
  5 dl Flora Vispiä (20 %)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl vettä

(käytin 3dl kermaa, 250 g rahkaa ja 250 g luonnonjogurttia, niihin tarvitaan liivakkoja 8 kpl tai 4 tl liivatejauhetta)

* Vaahdota kerma, liota liivakot tai liivatejauhe ja sulata ne ohjeen mukaan. Sekoita kaikki täytteen ainekset, valuta viimeiseksi joukkoon sulatettu liivate. Sekoita hyvin.

250 g suomalaisia vadelmia (käytin sokeroituja puolukoita)

* ripottele puolet marjoista pohjan päälle ja kaada päälle puolet täytteesta. ripottele sitten loput marjoista täytteen sisään ja kaada päälle loppu täyte. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mieluiten yön yli

Kiille:
3 liivatelehteä
3 ½ dl marjamehua
125 g suomalaisia vadelmia

(Käytin puolukoita ja kiilteeksi 3 dl vettä ja 2 dl hyytelösokeria)

* ripottele jäiset marjat hyytyneen kakun pinnalle. Valmista hyytelösokerikiile: Kiehauta vesi kattilassa, lisää hyytelösokeri ja kiehauta liemi uudelleen koko ajan sekoittaen. Kuori vaahto pinnalta ja valele leimi puolukoiden pinnalle.

1334040455_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kiitos ohjeesta sly!!