Edelleen jääkapista ja komerosta löytyi tähteitä viime viikon kekkereistä, oli aprikoosihilloa, suklaata, mantelilastuja ja kermaa, jonka päiväys läheni. Pipapikaa tein tiikerikakun oloisen hieman kevennettynä versiona, oikeaan tikrukakkuunhan vaahdotetaan sokeri ja voi, tämä ohje oli kuin muffinssitaikina, kuivat aineet sekaisin ja sekaan kosteat aineet. Kyllä siitä silti ihan kelvollisen näköinen ja - makuinen kakku tuli. :)
Kevennetty tiikerikakku
5dl erikoisvehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 1/2 tl leivinjauhetta
2 1/2 tl vaniljasokeria
2 1/2 dl kermaa
3 munaa
150 g voisulaa
lisäksi:
1/2 dl tummaa kaakojauhetta
1 pss mantelilastuja
1/2 levyä pandan maitosuklaata
1/2 dl maitoa
200 g aprikoosimarmeladia
* Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.
* Jaa taikina puoliksi, sekoita toiseen puolikkaaseen aprikoosimarmeladi, ja toiseen puolikkaaseen kaakao, maito, suklaa rouhittuna sekä mantelilastut.
* Laita puolet vaaleasta taikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Kaada päälle tumma taikina ja tee muutama pyörre lusikan kärjellä taikinan sisässä niin että tumma ja vaalea taikina sekoittuvat raidoiksi. Kaada päälle vaalea taikina. Täytä kakkuvuoka vain 2/3 täyteen. (Lopusta taikinasta voit tehdä vaikka muffinsseja.)
* Paista 50-60 minuuttia ja kumoa jäähtymään.
Koska tein pitkulaiseen kakkuvuokaan, taikinaa jäi yli. Niinpä sain maistiaispaloiksi muutaman muffinssin.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.