Tätäkin oli tarjolla serkkutapaamisessa.
Sacherkakku
Pohja:
3/4 dl kaakaojauhetta
11/2 kiehuvaa vettä
125g pehmeää voita
2 1/2 dl sokeria
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
2 2/3 dl erikoisvehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
Väliin aprikoosi- ja/tai omenamarmeladia (yleensä laitan molempia sekaisin)
Kuorrutus:
125g voita
180g tummaa suklaata
(tai puolet maitosuklaata ja puolet tummaa. Molemmat vaihtoehdot maistuu hyvältä)
1 rkl siirappia
* sekoita kuuma vesi ja kaakaojauhe sileäksi seokseksi. Anna jäähtyä.
* Vaahdota voi ja sokeri, lisää vähitellen munat ja vaniljasokeri. Jos seos paakkuuntuu, lisää siihen 1 rkl jauhoja ja sekoita voimakkaasti. Lisää joukkoon kaakaoseos ja suola.
* Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos vähitellen taikinaan.
* Voitele kakkuvuoka, kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 180 asteessa n. 35- 40 minuuttia.
* Halkaise jäähtynyt kakku. Laita pohja tarjoilualustalle, ja laita leivinpperisuikaleet kakun ja lautasen väliin jotta lautanen pysyy puhtaana. Levitä marmeladi kakkupohjalle ja aseta kansi päälle.
* Valmista kuorrutus: Sulata voi kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Poista kattila levyltä ja lisää siirappi. sekoita tasaiseksi.
* Valuta kuorrutetta kakun päälle keskeltä alkaen valellen hiljalleen reunoille ja reunojen yli. Voit valella leivinpaperisuikaleille valuneen kuorrutteen takaisin kakun päälle ja reunoille. Poista leivinpaperisuikaleet ja koristele kakku halutessasi.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.