Nämä on niitä perinteisiä mokkapaloja, joiden ohjeita löytyy lukuisia leivontablogeista. Meillä näitä äitini ohjeen mukaan tehtyjä mokkapaloja on aina kutsuttu suklaaruuduiksi.

1319255898_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Äitini laittaa usein suklaaruutujensa päälle kookoshiutaleita. Minulla oli kaapissa houkuttelemassa sly- paketista tullut wiener nougat crush- pussi, joten laitoin tuota herkkurouhetta näiden sulaaruutujen päälle mauksi ja koristukseksi.

1319256052_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Suklaaruudut

Ohjeesta tulee tavallinen uunipellillinen piirakkaa. (Oma uunini on hieman normaalia suurempi, 60x50 cm, joten kerroin omaani ohjeen puolellatoista kahvikupillinen on noin 1 1/2 dl, kahvikupin kokoa muuttamalla saa muunneltua helposti taikinan määrää, omaan uunipeltiini käytin kahvikupin sijasta tavallista mukia)

Pohja:

2 kkp sokeria

2 munaa

3 kkp vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 rkl kaakaojauhetta

1 kkp maitoa

2 tl vaniljasokeria

150 g voita sulatettuna.

Tee näin:

* Koko taikinan tekoon riittää miitta-astiaksi yksi kahvikuppi, ruokalusikka ja teelusikka. Mittaa aineet ohjeen mukaisessa järjestyksessä, lopuksi voit sulattaa voin mikrossa kahvikupissa.

*Vaahdota voi ja sokeri

* Sekoita leivinjauhe ja kaakaojauhe vehnäjauhoihin ja yhdistä jauhoseos munasokerivaahtoon

* Sekoita taikinaan maito, vaniljasokeri ja voisula taikinaan

* Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 175 asteessa 25 minuuttia

tee piirakan paistuessa kuorrutus, ja levitä se kuuman piirakan pinnalle

Kuorrutus:

200g tomusokeria

4 rkl vahvaa kahvia

4 rkl tummaa kaakaojauhetta

4 rkl sulatettua voita

pinnalle kookoshiutaleita tai nompparelleja

tarvittaessa tilkka maitoa tai tuoremehua, mikäli seoksesta tulee liian paksua.

* sekoita kaikki kuorrutuksen ainekset keskenään ja levitä nopeasti kuuman piirakan päälle. koristele haluamallasi tavalla heti, sillä kuorrute hyytyy nopeasti. Leikkaa jäähtyneenä.

1319255996_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä vielä kuva piirakkapalasta. Piirakka pitäisi siis leikata jäähtyneenä, jotta paloista tulisi siistejä. Semmoiseen ei kuitenkaan meidän perheessä ole aikaa, kun koristeluvaiheessa kahvi on jo tippumassa ja koko perhe odottaa maistiaisia päiväkahville. :D

Tämä herkku ei meidän perheessä kauaa happane, ja harvoin sitä riittää pakastettavaksi asti. Wiener nougat- rouhe sopikin tosi hyvin piirakan päälle, taidan sitä käyttää useamminkin. Kiitos sly:lle että sain sitä kokeilla!