Nokkoset alkavat olla mukavan kokoisia ruuanvalmistukseen. Meidän hehtaarin tontilta löytyy paikka jos toinenkin, jossa tätä rautaista vihannesta kasvaa ihan omia aikojaan, joten ainekset lettuihin saa aika helposti. Nokkosen lehdet esikäsitellään pinaatin tavoin ennen ruuaksii valmistamista, eli huuhdellaan ja esikeitetään eli ryöpätään noin 3-5 minuuttia. Keittämisen jälkeen surautin nokkoset sauvasekoittimella hienoksi soseeksi.

Nokkosletut

1 litra maitoa

5 dl vehnäjauhoja

3 dl ruisjauhoja

5 munaa

3 tl suolaa

1 rkl sokeria

50 g voita sulatettuna

1/2 dl öljyä

1 1/2 litraa tuoreita nokkosia ryöpättynä ja soseutettuna --> josta tulee noin 11/2 - 2 dl valmista nokkossosetta

* Vispaa kaikki ainekset sekaisin. Anna turvota noin puoli tuntia.

* Paista letut lettupannulla voin tai margariinin kanssa kullanruskeiksi letuiksi.