Tein jo jokin aika sitten tällaista suppilovahveropiirasta. Kuvassa piirakan reuna näyttää palaneelta jostain syystä, oikeasti reuna oli oikein soivasti paistunut eikä ollenkaan palaneen makuinen.

1319253255_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sienipiirakka (ohje oma muunnelma)

Pohja:

250g pehmeää voita

1 1/2 dl kaurahiutaleita

1 1/2 dl sämpyläjauhoja

2-4 rkl vettä

* Nypi voi, kaurahiutaleet ja sämpyläjauhot murumaiseksi seokseksi.

* Lisää vettä vähän kerrallaan sekoittaen, kunnes taikinasta muodostuu pallo

* Painele taikina piirasvuokaan pohjalle ja reunoille (käytin irtopohjavuokaa, jonka pohjalle laitoin leivinpaperin)

* Esipaista pohjaa 225 asteessa 10 minuuttia, valmista sillä aikaa täyte

Täyte:

3 dl suppilovahveroita (mukana oli myös muutama kanttarelli, käytin kuivattuja sieniä reilun desin ja liotin niitä tunnin verran vedessä ennen käyttöä)

1/2 sipuli

1/2 valkosipulinkynsi

(paistamiseen nokare voita sekä suolaa ja pippuria)

3 munaa

1/2 dl kermaa

2 1/2 dl turkkilaista jogurttia

Kourallinen vihreitä pakastepapuja pieneksi viipaloituna

1 pieni porkkana raastettuna

1 1/2 dl emmental- juustoraastetta

1 tl suolaa

ripaus mustapippuria

* Paloittele sipulit pieniksi. Kuullota sienet ja sipulisilput voissa paistinpannulla kunnes sipulista tulee pehmeää ja kullankeltaista, mausta suolalla ja pippurilla

* Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa ja kaada esipaistetun piiraspohjan päälle.

* Paista uunin alatasolla 200 asteessa 20-30 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja hyytynyt.