Tätäkin oli tarjolla serkkutapaamisessa.

1323580136_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sacherkakku

Pohja:

3/4 dl kaakaojauhetta

11/2 kiehuvaa vettä

125g pehmeää voita

2 1/2 dl sokeria

2 munaa

1 tl vaniljasokeria

1/2 tl suolaa

2 2/3 dl erikoisvehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

Väliin aprikoosi- ja/tai omenamarmeladia (yleensä laitan molempia sekaisin)

Kuorrutus:

125g voita

180g tummaa suklaata

(tai puolet maitosuklaata ja puolet tummaa. Molemmat vaihtoehdot maistuu hyvältä)

1 rkl siirappia

* sekoita kuuma vesi ja kaakaojauhe sileäksi seokseksi. Anna jäähtyä.

* Vaahdota voi ja sokeri, lisää vähitellen munat ja vaniljasokeri. Jos seos paakkuuntuu, lisää siihen 1 rkl jauhoja ja sekoita voimakkaasti. Lisää joukkoon kaakaoseos ja suola.

* Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos vähitellen taikinaan.

* Voitele kakkuvuoka, kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 180 asteessa n. 35- 40  minuuttia.

* Halkaise jäähtynyt kakku. Laita pohja tarjoilualustalle, ja laita leivinpperisuikaleet kakun ja lautasen väliin jotta lautanen pysyy puhtaana. Levitä marmeladi kakkupohjalle ja aseta kansi päälle.

* Valmista kuorrutus: Sulata voi kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Poista kattila levyltä ja lisää siirappi. sekoita tasaiseksi.

* Valuta kuorrutetta kakun päälle keskeltä alkaen valellen hiljalleen reunoille ja reunojen yli. Voit valella leivinpaperisuikaleille valuneen kuorrutteen takaisin kakun päälle ja reunoille. Poista leivinpaperisuikaleet ja koristele kakku halutessasi.